6 x MORGENMAD

MrOferto
Udtrykket all day breakfast betyder morgenmad, som er tilgængelig hele dagen. Morgenmad er blevet så populær i de senere år, at det kan nydes når som helst på dagen. Det samme gælder også disse morgenmadsopskrifter, som du kan nyde som mellemmåltid eller om aftenen, hvis du ønsker det.
6 x MORGENMAD

Køleskabsgrød der næsten kan lave sig selv

Køleskabsgrød er en utrolig nem morgenmad: Bland grøden aftenen før, lad den trække natten over og nyd den om morgenen. Citron og valmuefrø giver dejlig smag til denne friske grød.

Bland 2 dl havregryn, 2 dl mælk eller plantedrik, 200 g kvark smagt til med citron, 1 spsk. valmuefrø og 1 tsk vaniljesukker i en skål med låg. Till sidst læg låg på og lad det trække natten over.

Server med honning og banan.

Hurtigt og nemt røræg

Røræg kan serveres alene eller på ristet brød – eller med purløg, skinke, bacon, svampe, røget laks… ja , de går med overraskende mange ting! Og bedst af alt er, at det tager ikke særlig lang tid at tilberede. Denne opskrift er nok til 4 personer.

Pisk 6 æg, tilsæt 1 ½ dl fløde og smag til med salt og peber. Steg i smør på en pande. Vend indtil ægget er helt koaguleret.

Chiapudding er også velegnet til veganere

Chiafrø er en rigtig ernæringsbombe. De indeholder blandt andet protein, sunde fedtstoffer og fiber.

Bland 2 dl af yoghurt (med din yndlingssmag), 1 dl havredrik og 2 spsk. chiafrø sammen. Stil tildækket i køleskabet natten over. Pynt den færdige portion med for eksempel bær, kokosflager eller nødder.

Intet slår hjemmelavet granola

Som en bonus har denne lækre granola en berusende duft af kanel, der fylder køkkenet. Dette er især godt til juletiden.

Forvarm ovnen til 175 grader. Mål i en skål 3 dl havregryn, 2 dl nødder efter eget valg, 1 dl mandelflager, 2-3 spsk. honning, 2-3 spsk. smeltet smør, 1 spsk. kanel og en knivspids salt. Bland godt sammen.

Fordel blandingen på bagepapir på en bageplade. Bag i cirka 20 minutter, vend et par gange, indtil granolaen er blevet sprød og har fået har en ristet farve. Tilsæt 150 g tørrede dadler, rosiner eller anden tørret frugt.

Kom den færdige granola i en glaskrukke med låg, hvor den holder sig godt i flere uger.

Ilmainen kuvapankkikuva tunnisteilla Aamiainen, asetelma, epicure Kuvapankkikuva

Billede: Polina Tankilevitch / Pexels.com

Bananpandekager til dig of mig

Til morgenmad kan disse pandekager nydes med for eksempel yoghurt og granola. Til en mere festlig stund kan de serveres med jordbær og flødeskum. Opskriften er velegnet til 2 personer.

Mos 1 banan med en gaffel. De bedste pandekager laves fra let mørklagte bananer, og du kan endda bruge frosne bananer!

Pisk bananmos sammen med 100 g kvark, 1 æg og ¼ dl hvedemel blandet med ¼ tsk bagepulver og en knivspids kardemomme. Steg 4 tykke pandekager i smør på en flad pande.

Smoothie bowl

Hvad siger du til et trendy smoothie bowl, hvor blåbærtærte-lignende slutresultat afsluttes med sprød havregranola? Denne delikatesse smager lige så godt til morgenmad eller som dessert.

Pisk 2 dl yoghurt naturel, 2 dl blåbær og/eller solbær, 1 banan og ½ tsk kardemomme med en stavblender. Hæld smoothien i en skål og kom for eksempel bær og kokosflager på overfladen.


« EN DRINK, MANGE HISTORIER Sådan holder du fast i din træningsrutine »