Sådan spiser du varieret og sundt

MrOferto
Vi har alle sammen hørt det en million gange; husk at spise sundt og varieret! Det forstår vi også godt, men det kan være svært, at implementere denne varieret kost, da man ikke engang helt sikker på hvad man skal købe.
Sådan spiser du varieret og sundt

Hvad du skal tænke over for at spise varieret

Hvis du gerne vil have en varieret kostplan, så er det vigtigt, at du tænker over at spise masser af grøntsager og at din kost er så varieret meget som muligt, Og hvad det vil sige? Helt simpelt sagt, så betyder det, at du skal spise så meget forskelligt som muligt i løbet af en uge, så du dermed får dækket alle din krops behov i perioden.

Her er de syv officille kostråd + to ekstra råd, som du altid bør gå efter at følge


Billede: https://www.pexels.com/da-dk/foto/close-up-ernaering-farverig-frisk-219794/

Disse gode kostråd fra fødevarestyrelsen er super gode til at give dig et langt og sundt liv, samtidigt med at der også er en klimavenlig balance i rådene. Hvis du følger alle disse råd, så bør din krop altid få de vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som den har behov for. Det er simple råd og de hjælper dermed også med at gøre det nemmere for dig, at holde en sund vægt, samt at nedsætte din risiko for at blive udsat for en livsstilsrelateret sygdom, som f.eks. kan være hjertesygdomme, type 2 diabetes og nogle typer af kræft.

Det er nemlig sådan, at alt det vi spiser og drikker har en stor effekt og betydning for både vores helbred og miljøet. Du har sikkert hørt ordsproget “Man er det man spiser” og dette ordsprog er rent faktisk meget sandt.

Sammen kan vi gøre en forskel

Vi kan ikke ændre verdenen selv, men sammen kan vi alle gøre en stor forskel. Hvis alle prøver på at spise varieret og at følge de officielle kostråd, så vil det være til stor gavn for det generelle helbred i befolkningen, samt for miljøet. Derfor er det altid en god ide, at uddanne sig på de syv officielle kostråd og gøre sit bedste for at følge dem i sin hverdag. Det var altså kort om hvordan du kan leve et sundere liv og spise mere varieret. Vi håber, at denne artikel var til gavn og gav dig inspiration til hvordan du vil spise fremadrettet.
« Superfoods du kan spise for optimalt helbred EN DRINK, MANGE HISTORIER »